Amazing Alex – tvůrci Angry Birds útočí

Pokud jde o freeware scénu, tak je opravdu velmi obtížné nalézt herní titul, který by dokázal alespoň na několik málo hodin zaujmout. Většinou jde o nezajímavý odpad, kde se vývojáři pokoušejí o nemožné s naprostou absencí nápadu a originality. I přes nechvalný začátek této recenze existují herní počiny, které stojí za zmínku. Jen je na Google Play najít, že? Zrovna dnes jsem měl chuť na něco neobvyklého, jednoduchého a pokud možno s příjemnou grafikou. Hledal jsem hru, u které nebudu muset klikat jako smyslů zbavený a zároveň bych nerad vypustil duši nad luštěním nezáživných logaritmů. Proto jsem bez váhání sáhnul do inspirativního džbánu pod označením Rovio.

Kdo by neznal, tak jde o světově proslulé vývojáře, kteří mají za sebou veleúspěšné dílo Angry Birds. I zde se hra točí kolem využívání fyziky, takže se můžete připravit na celkem slušnou porci zábavy, a to i ve free verzi. Každé kolo je o něco složitější. Vaším primárním úkolem je se dostat do cíle za využití fyziky u označených předmětů. Může se tak stát, že jedinou cestou vpřed bude popostrčení tenisáku do koše s prádlem. Nebo budete muset uvolnit zaklíněný balónek. Obdobných zapeklitostí si tvůrci připravili opravdu hodně.  Plná verze hry stojí 20 Kč. Můžete si ji však ještě před jejím zakoupením vyzkoušet úplně zdarma v demo verzi.

Neobávejte se, že by demo verze byla nějak ochuzená a šlo by jen o jeden uplakaný level. Tvůrci uvolňují hned 16 kol, které vám prozradí, s čím máte tu čest. Amazing Alex je zajímavou hrou, která do světa mobilní zábavy přináší příjemný vánek k odpoledním hrátkám.

[app]com.rovio.amazingalex.premium&hl=en[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *