Hisense Sero 7 Pro – vylepšený Nexus 7 za vylepšenou cenu

Jelikož Google nepřišel (zatím?) s žádným nástupcem svého top tablet modelu, Nexus 7, chopila se této příležitosti jiná firma a sama nabídla něco co Nexusu 7 velmi zdatně konkuruje.

Sero 7 Pro přináší (údajně) populární čínský výrobce Hisense, který na trh přišel s poměrně věrnou kopií oblíbeného Google Nexus 7. Za to, co nabízí, se rozhodně nemusí stydět ani v dnešní době a hlavním lákadlem zde bude také cenovka, která se zastavila na příjemných $149. Původní spekulace tvrdily, že cena bude ještě o padesát dolarů nižší, ale podle posledních informací se tento model prodává právě za $149 a cena $99 bude za verzi lite. Hisense Sero 7 Pro se bude prodávat nejprve ve Spojených státech, což je rozdíl oproti jiným čínským výrobcům, kteří tradičně začínají prodej právě ve své rodné domovině. Jak to bude s rozšiřováním zatím není jisté, ovšem dostat něco z Ameriky není většinou takový problém, jako dostat to z Číny…už kvůli jazykové bariéře.

Ale to, co nás zajímá asi nejvíc je výbava. Hisense Sero 7 Pro nabídne čtyřjádrový 1.3 GHz Tegra 3 procesor, 1GB RAM, 8GB vnitřní paměti a IPS HD displej s rozlišením 1280×800 pixelů, tedy stejně jako nabízí právě Nexus 7. Potud by to byla zdařilá kopie Google Nexus 7. My ale budeme pokračovat. Kromě výše zmíněného bude mít Sero 7 Pro také slot pro paměťové karty microSD, dále mini-HDMI konektor a dvojici fotoaparátů – 5MP snímač vzadu a 2MP snímač na přední straně.

Co se týče softwaru, v tabletu vládne Android ve verzi 4.2.1 Jelly Bean a nabízí plnou podporu Google Play. Jestli jsou v přístroji nějaké změny, tedy jakákoliv nadstavba nebo změny v systému není jisté, ale je to spíše pravděpodobné. Z ostatního vybavení nabídne Hisense Sero 7 Pro standardně Wi-Fi, Bluetooth 3.0, GPS, také NFC a vše bude pohánět baterie o kapacitě 4.000 mAh. Celkový dojem z kvality provedení tabletu je údajně na hodně vysoké úrovni, obzvláště s ohledem na to, kolik tablet stojí.

Jestli se bude Hisense Sero 7 Pro prodávat i u nás je samozřejmě otázkou, ale problém s objednáním z USA a odesláním do naší země by neměl být tak velký. S tím ovšem souvisí další náklady, jako je daň, clo a doprava. Částka se tak z původních tří tisíc vyšplhá až na nějaké čtyři. Stále to není šest tisíc, za které se zde prodává Nexus 7, ale i tak už to je, z původních $99 které tento tablet měl stát, poměrně velké navýšení.

Zdroj: Android Community a Slash Gear

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *