Prodeje tabletofonů vyrostou do roku 2018 o 25,8 %

Segment ležící mezi smartphony a tablety nabývá čím dál větší popularity, ačkoliv stále nemá jasnou definici. Analytici se domnívají, že tento trend není krátkodobý a že by měl růst pokračovat i nadále. Tyto přístroje přinesou mnohem vyšší tržby. Pojďme se tedy nyní podívat, co říkají konkrétní čísla.

Do roku 2018 by mělo být prodáno více než 150 milionů přístrojů, které nesou úhlopříčku od 5 do 7 palců. To by znamenalo nárůst o 25,8 % mezi roky 2012 a 2018. Tržby za rok 2018 by měly činit 825 milionů dolarů. Za celkové období prodejů takovýchto přístrojů výdělek činil 116 miliard dolarů.

V roce 2012 zabíraly takzvané tabletofony 12 % trhu, přičemž jejich největším producentem je Samsung, který okupuje 70 % trhu s nimi, díky modelům Galaxy Note a Note II. Za sedm měsíců prodejů prvního Notu se Samsungu podařilo prodat 7 milionů kusů, což je poměrně velký úspěch.

Díky dvěma novým modelům, kterými jsou Galaxy Mega 5.8 a 6.3, by se měl prodej ještě o něco zvednout. Uvidíme tedy, jak si budou nové přístroje s obří úhlopříčkou displeje nadále vést. Vzhledem k dosavadním prodejním výsledkům se můžeme domnívat, že se předpověď analytiků začne pomalu plnit.

Zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *