Xiomi Mi2S a Mi2A: další Čína na obzoru

Čínští výrobci expandují do světa čím dál větší měrou a o jejich počinech se dozvídáme téměř každodenně. Nyní se objevují dva nové modely výrobce Xiomi, který je známý svými prémiovými smartphony za velmi příznivou cenu.

Prvním z nich je kousek, jenž nese jméno Mi2S. Jeho přední straně vévodí IPS displej nesoucí rozlišení 1280 x 720 pixelů. O jeho pohon se stará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 600 s taktem 1,7 GHz. Sekunduje mu operační paměť RAM nesoucí 2 GB.

Co se interní kapacity týká, tento kousek přichází ve dvou variantách, a to v 16GB a 32GB. Optická výbava tohoto modelu se nese v duchu průměrnosti. Na zádech objevíme čočku 8Mpx fotoaparátu, vpředu nás pak čeká krasavec nesoucí 2 Mpx. Akumulátor nese slušných 2 000 mAh. Operačním systémem tohoto kousku je Android Jelly Bean doplněný o nadstavbu MIUI.

Druhým modelem, který společnost Xiaomi představila, je Mi2A, ten ponese 4,5palcový displej. O pohon se v tomto případě stará o něco slabší procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1,7 GHz na každé ze dvou jader. Operační paměť nese 1 GB. Interní kapacita pak činí 16 GB. Použitá optická výbava, akumulátor a software pak sdílí se svým výkonnějším bráškou.

Model Mi2S přijde ve verzi s 16GB interní pamětí na cenu pohybující se okolo 319 dolarů, dvojnásobek kapacity pak dostanete za 367 dolarů. O něco hůře vybavený Mi2A přijde s cenovkou 239 dolarů.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *