Samsung představí dva nové modely s obřím displejem – Galaxy Mega 5.8 a Galaxy Mega 6.3

Samsung je největším výrobcem mobilních telefonů na světě a o toto místo jednoznačně nechce přijít. Proto je zřejmé, že se snaží být před konkurencí napřed. V tuto chvíli mluvím o nabízeném portfoliu přístrojů, které se v tomto případě rozrůstá bleskovou rychlostí.

Nyní se objevily informace o nových přístrojích, jejichž charakteristickým rysem bude nízká cena jdoucí ruku v ruce s obřím displejem. Tyto kousky patří do segmentu tabletofonů, phablets chcete-li, a jejich majitelé budou moci machrovat se skutečností, že krasavci, jež vlastní, patří k největším dnešním mobilům.

První z nich si říká Samsung Galaxy Mega 5.8, jenž nese kódové označení GT-I9152. Již z jeho názvu je patrné, že ponese displej s úhlopříčkou 5,8 palců o rozlišení QHD 960 x 540 pixelů. O výkon se postará dvoujádro s taktem 1,4 GHz na každém z jader. Na zádech ponese tento kousek 8Mpx fotoaparát. O dodávku energie se postará akumulátor s kapacitou 2 600 mAh, jenž by měl zajistit dostatek kapacity na den a něco výdrže. Galaxy Mega 5.8 přijde se dvěma sloty na kartu SIM.

Druhým pánem na holení je kousek zvaný Galaxy Mega 6.3. Tento krasavec dostal do vínku 6,3“ displej, což ho dostává do pozice úhlavního oponenta čínského Huawei Ascend Mate. Tento kousek ponese stejně jako jeho menší bratříček dvoujádrový procesor Exynos, o kterém však bohužel nemáme bližší informace. Na zádech nalezneme čočku 8Mpx fotoaparátu, vpředu nás pak čeká snímač o rozlišení 2 Mpx.

Operačním systémem je opět Android ve verzi Jelly Bean doplněný o grafickou nadstavbu TouchWiz Nature UX. Zatím o těchto kouscích více informací nemáme, je ale zřejmé, že budou cílit nízkou cenou především na Asii a Evropu.

zdroj: PhoneArena.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *