Google získal patent efektivního ovládání displeje

Google neustále přichází se nějakými zlepšeními, které ulehčují uživatelům jeho produktů život. Nyní uvádí velmi zajímavé úsporné řešení, které nabízí originální a hlavně šetrné opatření vůči akumulátoru.

Jedná se o nastavování displeje v závislosti na aktuální kapacitě baterie. Nebavíme se zde ale o obyčejném úsporném režimu, který známe z každého druhého smartphonu s Androidem. Toto řešení by se opravdu dalo označit za neotřelé a inovativní. A o co se vlastně jedná?

Google patentoval funkci, která ve spojení s OLED displejem aktivně zabraňuje zbytečnému vybíjení akumulátoru. První úroveň šetření vypne veškeré animace prostředí a sníží jas. Při dalším úbytku energie následuje další stupeň, jenž zabraňuje rychlému vybíjení, ten sníží rozlišení displeje.

Posledním a poměrně drastickým opatřením je přepnutí displeje do režimu, kdy zobrazuje jen černou a červenou barvu, které jsou pro OLED displej těmi nejúspornějšími.

Uvidíme tedy, kdy se do Androidu toto podle nás vskutku chytré řešení dostane oficiálně. Je ale také možné, že si Google tuto vymoženost nechá pro sebe a bude ji osazovat do svých referenčních zařízení Nexus. O budoucnosti rozhodne, ostatně jako vždycky, čas.

zdroj: phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *