Google si patentoval nastavování fotoaparátu podle počasí

Google je odjakživa známý svými zajímavými a odvážnými projekty, kterým ať už v mobilní či internetové sféře, vdechuje život. Nyní přichází s velmi zajímavým nápadem, který by měl přinést větší kvalitu fotek.

S touto funkcí se nejspíš v nejbližší době nesetkáme, Android 5.0 Key Lime Pie pravděpodobně přijde bez ní, jedná se však o vlaštovku, jež by mohla předznamenávat další postup tohoto internetového giganta v segmentu mobilních zařízení. A o co se vlastně jedná?

V podstatě jde o automatické nastavování fotoaparátu v závislosti na počasí. Aplikace zjistí přes internet, nejčastěji přes 3G či 4G připojení a GPS, vaši aktuální polohu a počasí vztahující se k ní. Podle těchto informací pak nastaví vyvážení bílé, odstín, sytost, ostrost a kontrast a dostane tak co nejlepší vyvážení v režimu „auto“. Díky GPS pak také dokáže zjistit, zda se nacházíte v budově či nikoliv a dokázat tak co nejlepší výsledek.

Tato funkce je zatím v plenkách a my tak nemáme potvrzeno, že půjde do oficiální produkce. Vzhledem k tomu, jak známe Google, je ale více než pravděpodobné, že se někdy v budoucnu s touto funkcí setkáme a budeme ji moct vesele používat v každodenním životě.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *