Hry z archivu, díl 9. – Townsmen 6

V dnešním díle se podíváme pod pokličku jedné z nejúspěšnějších budovatelských strategií pro mobilní zařízení vůbec. Pokud vám Townsmen nic neříká, tak asi nepatříte mezi opravdové znalce herních titulů, které se kdy objevily na našich komunikačních zařízeních. Townsmen 6 je již šestým pokračováním oblíbené hry, která si našla miliony fanoušků po celém světě. Možná si ještě mnozí z vás pamatují, jak dopadlo čtvrté a páté pokračování. Dokonce to už na malou chvíli vypadalo, že vývojáři si podepsali svůj vlastní ortel a budou muset od této strategie ustoupit. Naprosto nepovedené dva díly nahrazuje šestý, který očistil jméno celé série.

Příběh této budovatelské strategie je zasazen do doby Francouzské revoluce. Vy jako jeden ze čtyř bratrů Chéri se se svými příznivci snažíte svrhnout krále z jeho trůnu. Nehledejte v tomto pokračování žádnou příběhovou linii. Jde o naprosto nový kousek, a to po všech stránkách. Postupem času spojujete menší vesnice i města a vytváříte si bohatou armádu, se kterou se poté můžete vydat plnit mise na severu Francie.

Jako váš osobní rádce je zde uvedeno prase Poopsy, jehož jsme si mohli povšimnout ve třetím díle, coby věrného maskote. Zde se na scéně objevuje v početnějším zastoupení. Úkoly vám dává vaše osobní Townette.

Grafické zpracování celého konceptu je naprosto vymazlenou záležitostí. Realistické zpracování jednotlivých budov nadchne i toho největšího odpůrce budovatelských her. Townsmen si zkrátka ponechal to nejlepší ze všech 5 předcházejících dílů. Celý herní a zobrazovací systém prošel obrovskou generálkou. Vše bylo zjednodušeno a vylepšeno ve prospěch koncového hráče. Ti, kteří hráli předchozí díly, si určitě vzpomenou na otravné zprávy poukazující na přeplněné sklady. Konečně se zde setkáme jen s pouhou informativní ikonkou.


Dokonce i ovládání samotné hry bylo celé překopáno. Skalní fanoušek se tak setká s úplně novou hrou a bude si muset na vše postupně navyknout. Zatímco nový hráč bude mile překvapen, že mu takováto pecka unikla mezi prsty. Že unikla, říkáme záměrně, jelikož hra Townsmen je právoplatným členem v naší archivní pavučině. Nutno podotknout, že snaha vývojářů nacpat vše na co nejmenší prostor se neblaze odrazila na pohodlném ovládání. Tu a tam se vám stane, že se překliknete a poté budete muset mazat jednotlivé zprávy, které následně vyskočí na vašem displeji. Velkou chybou je také fakt, že po několika desítkách minut hraní zjistíte, že se vlastně vůbec nemusíte starat o zásoby.

Těch budete mít v průběhu hraní opravdu velký dostatek. Strach a hnací motor za lepším hospodařením a ekonomickou strategií je ta tam. Townsmen je natolik štědrý, že vám systém nikdy nezkolabuje. Jinak jde o skvělou hru jak po grafické, tak žánrové stránce. Každý, kdo má v sobě jen zrnko stratéga, by si měl tuto hru opravdu vyzkoušet a pokusit se o vytvoření svého vlastního impéria.

[app]com.hg.townsmen6free&hl=en[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *