Neznámý smartphone Huawei s 4,9" Full HD displejem se stane vyzyvatelem Samsungu Galaxy S4

Čínskému Huawei jednoznačně sebevědomí nechybí. Přeci jen si v celém světě vydobyl vcelku slušnou reputaci a nehodlá se jen tak zastavit. Nyní to vypadá, že si klade nemalý cíl. Bude jím prý zastínit Samsung Galaxy S4.

Nový smartphone by měl do konkurenčního boje nasadit silné zbraně, kterými jsou špičkové parametry za únosnou cenu. Otázkou však zůstává, zda zákazníci dají přednost ne úplně ověřené značce, ačkoliv její cenovka bude více než lákavá.

Mělo by se jednat o smartphone o velikosti 4,9 palce s rozlišením Full HD, 720 p. Tato skutečnost dostane přístroj do přímého pomezí mezi segmentem smartphonů a phabletů. O výkon se bude starat nejspíš čtyřjádrový procesor o taktu 1,7 GHz K3V3. Grafiku si bere na starosti integrovaný čip Mali T604 GPU.

Huawei Ascend P2

Operační paměť by měla dosahovat hodnoty 2 GB. Na zádech přístroje se prý setkáme s čočkou 13Mpx fotoaparátu. Dostatek energie zaručí akumulátor o kapacitě 2 600 mAh. Co se konstrukce týče, měl by tento kousek nést velmi nízkou tloušťku 6,3 mm.

O ceně prozatím moc nevíme. Jsme si ale jisti, že bude nižší než ta, kterou nese Samsung Galaxy S4. Je dokonce možné, že se tu bavíme o rozdílu v řádu desítek až stovek dolarů. Jak se vám líbí parametry tajemného zařízení Huawei?

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *