Google odstranil z Play Store veškeré blokovače reklamy

Na Twitteru se během noci začaly objevovat zprávy o tom, že Google smazal ze svého Play Obchodu veškeré aplikace, které měly co do činění s blokováním reklamy v aplikacích. Tyto aplikace totiž porušují bod 4.4 Distribuční smlouvy služby pro vývojáře, jejíž citaci najdete níže.

Jelikož je většina serverů zaměřených na operační systém Android, včetně toho našeho, dotována právě z reklamy, kromě výjimek, které se snaží jít pro čtenáře vstřícnější cestou, považuji tento krok za pozitivní, ačkoliv jistě půjdou tyto aplikace stáhnout i z jiných zdrojů. Navíc je pravděpodobné, že i samotní vývojáři se zaměří na distribuci jiným kanálem.

Mezi postižené aplikace patří Adblock Plus, AdFree Android a Ad Blocker ★ Root ★.

4.4 Zakázané jednání Souhlasíte s tím, že ve službě Market nebudete podnikat žádnou činnost (včetně vývoje nebo distribuce produktů), která by rušila, přerušovala, poškozovala nebo neoprávněným způsobem přistupovala k zařízením, serverům, sítím nebo jinému majetku nebo službám jakékoli třetí strany (mimo jiné včetně uživatelů platformy Android, společnosti Google nebo kteréhokoli operátora mobilní sítě). Údaje o zákaznících získané ze služby Market nesmíte používat k prodeji nebo distribuci Produktů mimo službu Market.

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *