Hry z archivu, díl 5. – Welcome to Hell

Zombie her se na scéně nachází jako hub po dešti. Některé se snaží být cool, ty další se raději vydávají po cestě komediálního konceptu. Jako by se naprosto zapomnělo na skalní fanoušky neznámého viru měnící mrtvé v nemrtvé. Když jsem tenkrát poprvé viděl zombie film, mám takový pocit, že šlo o Úsvit mrtvých, propadl jsem touze vidět další díly. Nezáleželo mi na tom, jestli půjde o pokračování nebo se pokusí někdo další o úplně jiný pohled na tuto problematiku, jako pan Romero. Pokaždé jsem usedl k televizi a hltal jednu scénu za druhou. Ať už se bavíme o 28 týdnech poté nebo o Residentu Evilovi, který jsem na tehdejším PC soustavně pařil, tak všechny tyto počiny spojovala jediná věc a tou je strach. Přesně tento pocit mi v poslední době chybí u převážného množství těchto her. To jsou samé humorné prkotiny, jejichž potenciál nesahá plnohodnotným titulům ani po kotníky. Při svém hledání jsem nedávno narazil na skvělou pařbu, která se hodí do našeho archivního seriálu.

Příznačný název Welcome to Hell napovídá, že nepůjde o hru, kde bude hlavní hrdinkou dívčina v růžových šatičkách. Neříkám, že jde o bůhvíjak převratnou záležitost, ale jedno se této hře upřít nemůže. A tím je syrovost. Celý koncept je vystavěn na tradičním střílení. Zombie jsou snad všude, mají potrhané šaty, krvavý výraz ve tváři, odchlipující se maso. Welcome to Hell je tradiční 3D FPS hrou, kde je vaším úkolem přežít prostřílením si cesty na svobodu. Každé kolo nabízí přesně daný počet nepřátel, jež musíte skolit. Nebojte se, holýma rukama na to nepůjdete. Arzenál ukrývá i takové střelné pecky jako je brokovnice, kterou zombíkovi urazíte hlavu na jednu ránu. Povšimněte si toho krásného zvukového efektu. V nabídce zbraní naleznete i samopal MP-40, plamenomet, nebo dokonce bazuku.

Tyto zbraně jsou zprvu uzamčené, tedy až do té doby, než si na ně vyděláte. Nejvíce peněz získáte střelbou do hlavy, pak i do nohou. Torso těla je nejméně hodnocené, a navíc potřebujete na skolení soupeře daleko více nábojů. Ovládání je naprosto shodné jako u ostatních her podobného ražení. Na levé straně se nachází ovládání pohybu a na pravé střelba. Určitě nejde o hru, která vám po grafické stránce vyrazí dech, ale má v sobě určité kouzlo. Welcome to Hell se na Google Play nachází v placené sekci, a to za necelých 60 korun. Dle mého názoru jde o zanedbatelnou částku v porovnání s tím, na jak dlouho vám to vydrží.

 

[app]com.dvidearts.welcometohell&hl=cs[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *