Hry z archivu, díl 1. – Shadowgun

Pro milovníky akčních her asi nebude název Shadowgun úplnou novinkou. Buďme však ohleduplní a pojďme se společně podívat na tuto gamesku trochu z bližší perspektivy. Abychom řekli pravdu, tak poslední dobou na vás valíme recenze spíše z placeného sektoru a ne náhodou. Tyto hry jsou daleko propracovanější, výživnější a stojí za ztrátu času i v letních dnech. Nechceme tím házet stín na freeware vývojáře, díky za ně. Právě oni nesou na svých bedrech největší fanouškovskou základnu a k tomu náš obdiv, že dokážou i bez vidiny finanční návratnosti svých počinů tvořit stále další tituly. Vraťme se ale k pařbě Shadowgun, kterou vyprodukovalo velmi kvalitní vývojářské studio MadFinger Games neboli šílený prst. Jakmile si tuto hru stáhnete a vkročíte do bitvy přes tlačítko NEW GAME, pochopíte, o čem mluvíme. Audiovizuální koncept hry je na opravdu vysoké úrovni. Mnohé zvěsti, jež se kolem her točí, vypovídají o tom, že právě tento titul patří mezi nejlepší vůbec. V roce 2011, kdy se hra objevila úplně poprvé na operačním systému Android, se stala naprostou jedničkou ve své oblasti. Žádná jiná hra nedisponovala, tak našlapanou grafikou. Byl to samotný vrchol toho, co se na trhu nacházelo. I s odstupem času musíme říci, že kdyby pařba vyšla letos, nemusela by se vůbec stydět. Velké množství hráčů přirovnává Shadowgun ke slavné hře Gears of Wars.

Co by to bylo za akční řežbu, kdyby se hlavním hrdinou nestal chlap jako hora s dokonale vyrýsovanou svalovou hmotou. Nezáleží na tom, že jsou nadměrné svaly pouhou vodou, která se v nich zadržuje, vždy to na potencionální soupeře zapůsobí. Této hře nechybí vůbec nic. Povšimněte si skvělých animací, světelných efektů, výbuchů i střelby, která dokáže celé prostředí doslova roztrhat na cucky.  Hra je vystavěna na celkem jednoduchém příběhu. Všude kolem pobíhají rozliční emzáci, což nevěstí vůbec nic dobrého. Na scéně se musí objevit radikální řešení v podobě cíleného a především drtivého útoku, který dokáže vše zamést.

Emzáci vylézají ze všech stran, někteří dokonce ovládají i letovou zónu. A jak to tak bývá, tak vám příběh do cesty postaví i několik nadupaných bossů. Bojový systém je nenáročný, zkrátka se kryjte a střílejte. Ostatně tato přímočará strategie je osvědčenou metodou v mnoha hrách. Jakmile se naučíte krčit se za nejrůznějšími barikádami a osvojíte si dokonalé načasování výpadu, stanete se neporazitelnými. Určitě oceníte momenty, kdy emzák dostane poslední smrtelný zásah. Velice realisticky vytvořená animace vzletu a následného dopadu zkrátka potěší každého fandu akčních her. Je to hlavní aspekt úspěšnosti této hry. Vývojáři vsadili na skvělou animaci a pařani se tak nemohou dočkat dalších zásahů. Shadowgun je ukázkou toho, že i na malém přístroji může být velká hra. K dostání je na známém místě za necelých 120 Kč.

[app]com.madfingergames.shadowgun&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tYWRmaW5nZXJnYW1lcy5zaGFkb3dndW4iXQ..[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *