Huawei Ascend P2: nová vlajková loď již klepe na dveře

Již na loňském mobilním veletrhu MWC v Barceloně jsme se setkali s vlajkovou lodí čínského výrobce Huawei. Nesl název Ascend P1 a nejednoho mobilního nadšence oslnil svým vzhledem a vyladěností systému. Nyní, těsně před konáním dalšího veletrhu, známe téměř kompletní specifikace nové vlajkové lodi, jež nese příznačný název Huawei Ascend P2.

Přístroj by se měl nést v letošním trendu, kterým je zvětšování displejů. Celou přední stranu zabírá pěti-palcový IPS displej o HD rozlišení (720p). Systém, operující uvnitř přístroje, je samozřejmě Android 4.1 Jelly Bean.

Co se výkonu týče, má novinka opravdu co nabídnout. Čip tepající uvnitř Ascendu P1 pulsuje taktem 1,8 GHz na každé ze čtyř jader. Napomáhá mu operační paměť RAM o dvou gigabajtech. Vnitřní kapacita činí 8 GB, samozřejmostí je slot na microSD karty.

Na zádech nese novinka 13 MP snímač, jenž dokáže pořizovat video ve Full HD rozlišení (1080p). Vpředu pak najdeme kamerku o rozlišení 1,3 MP. Jeho výdrž by měla být velmi velkorysá. Ptáte se, jak si můžeme být touto skutečností jisti? Akumulátor nese kapacitu 3000 mAh, při takové náloži je samozřejmostí výdrž minimálně dva dny.

O konečných specifikacích se přesvědčíme příští měsíc na veletrhu MWC 2013. Jak se vám prozatímní informace o nové čínské vlajkové lodi líbí?

zdroj: androidauthority.com