[CES 2013] Alcatel One Touch Pop: levná řada pohledných smartphonů

Čínský Alcatel se na letošním veletrhu CES rozhodně pilně připravoval a představil nejeden zajímavý přístroj. Ať už to byl nejtenčí smartphone světa či řada levných tabletů. Výrobce, o kterém byste před pár lety řekli, že je mrtvý, se předvedl v tom nejlepším světle. 

Na trh přináší také novou řadu smartphonů One Touch Pop. Jedná se o telefony, jenž jsou situovány mezi řady mladých uživatelů. Setkáme se zde s přístroji One Touch Pop X’Pop, S’Pop a T’Pop.

Alcatel One Touch X’Pop

X’Pop je tím nejvybavenějším z nich, tato skutečnost z něj však nedělá žádnou stíhačku. Jeho přední straně dominuje 4,5 palcový displej s rozlišením 960 na 540 pixelů. Pohání ho gigahertzové dvou-jádro, jemuž napomáhá operační paměť RAM o 512 MB.

Žádný velký fotograf to také není. Na zádech nese pěti-megapixelový fotoaparát, vpředu pak najdeme VGA kamerku pro video-hovory. V žilách mu koluje operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Alcatel One Touch S’Pop 

Tento model je jakýmsi zlatým středem této série. Jeho zobrazovač je o celý palec menší než nese X’Pop, tedy 3,5″. Jedná se o HVGA panel s rozlišením 480 na 320 pixelů. S výkonem je na tom na dnešní poměry vcelku bídně. Výpočetní výkon závisí na jedno-jádru, který je taktován na 1 Ghz. Sekunduje mu operační paměť o 512 MB.

operačním systémem je samozřejmě Android, u tohoto modelu ve verzi 4.1 Jelly Bean. Fotoaparát je opravdu slabý, s 3,2 megapixely díru do světa opravdu neudělá. Měl by být dostupný na asijských trzích již v příštím měsíci.

Alcatel One touch T’Pop

Jedná se o přístroj, jenž stojí na samotném dně této série. Stejně tak jako S’Pop nese 3,5 palcový displej s rozlišením 480×320 pixelů. O výkon se stará 1 GHz jedno-jádrový procesor doplněný o operační paměť 256 MB RAM.

V nitru přístroje koluje systém Android 2.3 Gingerbread, což je v dnešní době neodpustitelný hřích. Co se optické výbavy týče, nese 3,2 MP fotoaparát na zádech a přední VGA kamerku.

Na novinky se můžeme v nejbližších měsících těšit, jelikož Alcatel neotálí a přístroje vyšle na trh záhy. Naštěstí se s těmito smartphony setkáme i v naší malé zemičce.

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *