[CES 2013] Alcatel One Touch Idol Ultra: nejtenčí smartphone světa

Již odedávna se výrobci předhánějí v nejrůznějších disciplínách. Od výkonu přes rozlišení až po tloušťku svých přístrojů. A právě tloušťce respektive hubenosti se budeme věnovat dnes. Alcatel na veletrhu CES 2013 představil nový nejtenčí smartphone na světě. 

Jeho jméno zní Alcatel One Touch Idol Ultra a jak jsem již zmínil, největším tahákem by měla být tloušťka, jež činí pouhých 6,45 mm. S tak tenkým tělem je zaručena i velmi nízká hmotnost 119 gramů. Zbytek parametrů není tak hvězdný, většině uživatelů ale bohatě postačí.

Přední straně dominuje 4,7 palcový Super AMOLED displej o rozlišení 1280 na 720 pixelů. O výkon se stará dvou-jádro o 1,2 GHz. Procesoru sekunduje operační paměť RAM o jednom gigabajtu. Co se optické výbavy týče, nabídne na zádech osmi-megapixelový snímač a vpředu kamerku nesoucí 1,3 megapixelu.

Novinka na palubě ponese Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Paradoxní je, že se na trh USA nikdy nedostane, jelikož mu jeho tenké tělo nedovolí splnit certifikaci FCC. Proto si Alcatel připravil pro trh za velkou louží „tlustou“ verzi tohoto přístroje, kterou nazval One Touch Ultra, jež má o něco horší parametry.

Nejtenčí smartphone světa se začne prodávat v Číně za 449 dolarů. Uvidíme, zda se tento unikát objeví i na evropském trhu, my v to ale můžeme zatím jen doufat.

zdroj: androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *