Polaroid IM1836: konkurence Samsung Galaxy Camera se objeví na CES 2013

Není tomu tak dávno, co jsme se setkali s novým přístrojem značky Samsung, který kombinoval výhody přístroje se systémem Android a fotoaparátu. Každý zasvěcený určitě poznal, že se bavíme o přístroji s názvem Galaxy Camera. Konkurence se chystá postavit se mu a nabídnout něco nového. 

Americký Polaroid s předstihem oznámil, že na CES 2013 odhalí zajímavou novinku v podobě modelu IM1836. O tom, že se s novinkou setkáme, není pochyb, jeho existenci potvrdil sám generální ředitel Polaroidu Scott Hardy. Oproti výše zmíněnému Samsungu Galaxy Camera by měl Polaroid nabídnout mnohem lepší zpracování fotografií, pojďme se tedy podívat, jak novinka vypadá.

Začneme skutečnostmi, které zajímají nadšence Androidu ze všeho nejvíce. V přístroji nalezneme Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. O možnosti updatu na Jelly Bean nevíme, budeme v něj ale ve skrytu duše doufat. Je také dost možné, že se setkáme s nějakou grafickou nadstavbou, to se ale dozvíme až na CES 2013.

Nyní se podíváme na jeho hardwarovou výbavu. Vzhledem ke kvalitám objektivů, na které jsme u tohoto výrobce zvyklí, je číslo, jež udává počet megapixelů, vcelku směrodatné. Fotoaparát pořizuje snímky v rozlišení 18,1 MP. Výrobce nabídne možnost objektivy vyměňovat.

Na zadní straně se setkáme s 3,5palcovým kapacitním dotykovým displejem. Co se konektivity týče, dočkáme se absolutního standardu. Společně s portem microUSB přinese Wi-Fi a výstup HDMI. Proti nedostatku kapacity bojuje možnost doplnit přístroj o microSD karty.

Uvidíme tedy, jaká bude finální podoba novinky. Veškeré parametry společně s cenou budou zveřejněny již zanedlouho, a to na veletrhu CES 2013 v Las Vegas. Budeme vás informovat.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *