Nový pětipalcový LG Optimus Vu II

Již v loňském roce jsme se těšili z novinky v podobě LG Optimus Vu. Bohužel se ale na náš a spoustu dalších evropských trhů nedostal. Teď se setkáváme s jeho druhou generací, která opět přináší zajímavé parametry a doufejme, že se dostane i k našim rukou. 

Smartphonů nebo tabletofonů, chcete-li, není na trhu zrovna nejvíce, ale jejich četnost se vcelku svižně rozrůstá. Tento přístroj má ale opravdu zajímavé vlastnosti, které jen tak některé zařízení nemá.

LG Optimus Vu II nese na přední straně pěti-palcový displej o velmi netradičním poměru stran 4:3 oproti klasickému 16:9. Pohání ho dvou-jádrový procesor Qualcomm Snapdragon. Obě jádra jsou taktována na 1,5 gigahertz. Čipu sekunduje operační paměť RAM o dvou gigabajtech. Telefon je vybaven kapacitním stylusem, jenž slouží k pohodlnějšímu používání některých aplikací. Bohužel se v tomto opičí po Samsungu Galaxy Note 2, to ale není zase takový problém.

Zbytek parametrů je v podstatě stejný, známe ale jeden z nejdůležitějších a tím je cena. Druhý Optimus Vu bude stát zhruba 865 dolarů, to je v přepočtu na české koruny okolo 17.000,-.

Není to sice nízká cena, ale díky originalitě a stylu si tuto cenovku LG může dovolit. Jeho hlavním konkurentem je Samsung Galaxy Note II, který bude nejspíš úspěšnějším přístrojem než LG. V tuto chvíli ještě čekáme na HTC, které by v dohledné době mělo uvést svůj nový pěti-palcový tabletofon.

zdroj: phonearena.com

1 komentář: „Nový pětipalcový LG Optimus Vu II“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *