Radio Beat Widget – rádio na ploše vašeho androida

Na Android Marketu se objevila velmi zajímavá utilitka pro posluchače rádia Beat – Radio Beat Widget, před pár dny přibyl update na verzi 1.4. Jde o velice jednoduchý prográmek, který si zakládá především na widgetu, jehož prostřednictvím si můžete přehrávat Radio Beat. A něco navíc.

Jako je tomu u všech widgetů, které znáte z plochy svého androidího telefonu, stejně tak nepřekvapí ani Radio Beat Widget absencí ikonky mezi programy. Ve standardním app draweru tedy tuto aplikaci nehledejte, widget umístíte na plochu jedním ze způsobů, který závisí na použitém launcheru, a to například podržením prstu na volném místě na ploše nebo pomocí tlačítka menu.

Úvodní dialog

Při vkládání widgetu na plochu na vás program vybafne s dialogem jednoduchého nastavení, kde zadáte v jakém intervalu si přejete aktualizovat program, zda šetřit baterii nezobrazením následujícího programu ve widgetu a zda budete přehrávat rádio Beat v nižší kvalitě 64kbps. Jaká je vyšší kvalita se zde nedozvíte, předpokládám, že půjde o 128kbps. Z tohoto dialogu můžete také podpořit vývojáře příspěvkem přes PayPal.

Srovnání s Winamp widgetem a defaultním hudebním widgetem

Widget o velikosti 4×1 políčko na ploše disponuje tlačítkem play/stop, kterým jak jinak, než pustíte rádio a samozřejmě ikonkou rádia Beat. Po spuštění probíhá několik vteřin načítání, o čemž vás informuje text, který zabírá většínu prostoru. Kromě stavu přehrávání, zastavení nebo načítání informační pole zobrazí aktuální, případně následující program. Ťuknutím na widget mimo play/stop tlačítka zobrazíte program rádia pro dnešek a pár dní dopředu.

Program

Aplikace samozřejmě přehrává rádio přes internet, proto počítejte s poměrně vysokým datovým tokem, abyste se při pohledu na účet za internet v mobilu bez paušálu nezděsili. Pokud paušál na internet v mobilu nemáte, zůstaňte raději na wifi a počkejte na naše srovnání internetových tarifů.
[qr]https://market.android.com/details?id=cz.beatwidget&feature=search_result[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *