Krizové řešení pro lidi bez internetu? Specialní aplikace Cosmos

Internetové připojení se pro tento svět stalo jednou z nejdůležitějších součástí každodenního života. Existuje drtivá většina společností, podnikatelů i obyčejných uživatelů, kteří jsou právě na internetovém připojení závislí. I přesto se v naší zemi najdou místa, kde není připojení vůbec žádné. Nyní se nebavíme o městech, kde se tento problém nevyskytuje, a dokonce ani v menších městech se už s problematikou pokrytí nepotýkají. Jde o místa s vyšší nadmořskou výškou a obce s malým počtem obyvatel.

Tento problém by měl změnit projekt týkající se speciální aplikace Cosmos, která by měla poskytnout internetové informace naprosto všem zájemcům bez ohledu na to, kde zrovna jste. Celý princip bude fungovat velmi jednoduchým způsobem. Za pomocí SMS zprávy pošlete příkaz, o jakou internetovou url adresu máte zájem, a následně vám aplikace zpracuje váš požadavek.

Mumbai_Guy_on_phone_November_2011_-2-5_Closeup-640x426

Během několika málo okamžiků dostanete odpověď v podobě zabaleného zdrojového kódu příslušné stránky. Aplikace Cosmos tento zdrojový kód přečte a zobrazí vám internetovou stránku ve vašem telefonu, a to za absence internetového připojení. Zobrazení může být trochu neúplné a stránka nemusí obsahovat všechny sounáležitosti, i tak jde ale o velmi zajímavý projekt, který by vyřešil problém s internetovým pokrytím na 100 %. Někteří lidé by mohli tuto aplikaci používat v krizových situacích a někteří dokonce jako jedinou možnost připojení.

Zdroj: Phandroid

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *