[Recenze] Strategy and Tactics – SSSR vs. USA prověří vaše schopnosti

V nedávné době se mi do rukou dostal celkem zajímavý tip na tahovou strategii. Nebojte, nejedná se o napínavé šachy, i když je tento styl her založen právě na principu postupného posunu figurek s odlišnými hodnotami. Šachovnici nechme v šupleti a podívejme se na titul Strategy and Tactics.

Nejdříve jsem byl ke hře skeptický. Symbol Free na úvodní ikoně na mě nepůsobil příliš seriózně. Nakonec jsem dal hře šanci a nainstaloval si 40 MB balík do svého tabletu. Strategie se na skladě Google Play objevila těsně před završením roku 2013. Menu nabízí bohaté spektrum herních módů. Zahrát si můžete za USA nebo SSSR. Dokonce lze vyzvat kamaráda v multiplayeru. Mě osobně zaujala hlavní příběhová kampaň, kde se ocitnete v roli ruské, německé i americké armády.

unnamed

Strategy and Tactics se odehrává v Kanadě, Mexiku, na Aljašce nebo dokonce na Antarktidě, tedy alespoň s pozadím mapy, která je rozdělena do jednotlivých sektorů s hlavními městy. Sektory představují území, o které je nutné bojovat. Čím více jich vlastníte, tím více získáváte zboží pro nákup dalších jednotek. Zabrané území se obarví do vašich barev a získáte jej buď vybojováním a vytlačením soupeře, nebo zabráním nehlídaného sektoru přesunem vašich jednotek.

Každá z jednotek se může v daném kole rozhodnout, co podnikne. Budete se tlačit neustále vpřed, nebo se raději vrátíte a přeskupíte vojsko? Čekat na posily, nebo to risknout? Přesně takové otázky Strategy and Tactics vyvolává. Při dobývání máte k dispozici bojové letouny, tanky, útočná vozidla, minometníky, ozbrojené čety a mnoho dalších vojenských útvarů z válečného období.

unnamed_1_

Především si hlídejte číslo u jednotky, které znázorňuje počet nebo určitý level bojeschopnosti. Maximální počet je 12 bodů a minimální jeden, pak nastává smrt. Vojáky můžete mezi jednotlivými jednotkami doplňovat spojením. Pokud se vám někde poflakují střelci s číslem 3 – doplňte jimi tankovou divizi a ihned získáte o tři tanky navíc.

Hra je dost náročná, takže každou misi budete muset opakovat několikrát, než se vám povede hlavní úkol splnit. Nejdůležitější jsou centrální města se speciálním znakem, zde se mohou přivolávat posily.

[appbox googleplay com.herocraft.game.full.st_ussr_usa]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *