Samsung představil první LPDDR4 operační paměť

Samsung je největším světovým výrobcem smartphonů, a tak je logické, že musí přispívat i co se týče vývoje nových technologií. Nyní představil první paměťový čip o velikosti 8 Gb typu LPDDR4. 

Je pravdou, že osmi-gigabitový čip byl představen již v červnu společností SK Hynix. Ten byl však vytvořen technologií LPDDR3. Nová paměť od Samsungu používá rychlejší technologii.

Tento čip je vyroben 20 nm technologií, díky čemuž je možné vyrobit operační paměť s velikostí až 4 GB. Tímto čipem by měly být v budoucnu osazovány špičkové smartphony, tablety a notebooky s vysokým rozlišením displeje.

Samsung-LPDDR4-RAM

Prvním přístrojem, který by mohl být osazen tímto čipem by se mohl stát Samsung Galaxy S5, jenž by měl přijít v první polovině roku 2014. Jeho displej by měl nést ohromující rozlišení WQHD, které dosahuje hodnoty 2560 x 1440 pixelů.

Samozřejmě se i s rostoucí pamětí RAM bude zvyšovat i rychlost aplikací a možnost kvalitnějšího a hladšího multi-taskingu.

Samsung tvrdí, že jeho nová paměť nese o 50 % větší výkon než nejrychlejší paměti vyrobené technologií LPDDR3. Údajně však také klesla její spotřeba o 40 %.

S výrobou se počítá v první polovině roku 2014. Už se těšíme, až uvidíme, jaké změny tento čip přinese.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *