Quechua, výrobce ooutdoorového oblečení, uvedla na trh odolný smartphone

Společnost Quechua je pro našince známá především jako výrobce outdoorového oblečení. Nyní však uvedla na trh odolný smartphone, který bude znamenat strach pro Samsung Galaxy Xcover 2 či Caterpillar CAT B15. 

Hlavní zbraní tohoto krasavce bude samozřejmě jeho odolnost. Můžeme se tedy těšit na certifikaci IP54, která slibuje ochranu proti prachu a stříkající vodě. To však samozřejmě není vše, co tento přístroj nabídne.

V podstatě celou přední stranu obsazuje 5″ displej. O výpočetní operace se stará procesor z dílny Qualcommu s taktem 1,2 GHz na každé ze čtyř jader. Sekunduje mu operační paměť velikosti 1 GB. Uvnitř smartphonu se prohání operační systém Adroid 4.1 Jelly Bean.

quechua-phone

Interní kapacita činí 4 GB. Samozřejmostí však je možnost doplnit tuto slabou paměť o microSD kartu. Co se optické výbavy týče, nabídne Quechua Phone 5 Mpx fotoaparát na zádech. Celému tomuto seskupení přilévá energii do žil akumulátor nesoucí slučnou kapacitu 3500 mAh.

Na výrobě Quechua spolupracuje s francouzským výrobcem tabletů Archos. Tento odolný smartphone by měl přijít na trh za cenu pohybující se okolo 310 dolarů.

Zdroj: Engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *