Google nechal vyrobit záhadné plovoucí kontejnery

Google je odjakživa známý tím, že se nebojí experimentovat a snaží se přinášet nevšední inovace. Nyní se objevily informace o tom, že chystá něco velkého. 

Google nechal vyrobit čluny složené z lodních kontejnerů, jejichž využití nám není známo. Na druhou stranu však existuje hned několik verzí, jak si tyto čluny vysvětlit.

Zatím se objevila dvojice takových. První z nich nalezneme v San Francisco Bay a druhý v Portlandu. Oba podivné monumenty stvořila firma By and Large.

Google sign

První z verzí odhaduje, že by takovéto čluny mohly být plovoucími datovými centry, které by zabránily ztrátě dat při případné přírodní katastrofě. Další z verzí předpokládá, že se jedná o plovoucí prodejny specializované na Google Glass.

V San Franiscu Bay údajně Google nemůže sehnat stavební povolení, a tak by plovoucí obchod byl poměrně obratným řešením. Je též možné, že by se jednalo o jakýsi mobilní obchod, který by se přesouval po vodě, snížily by se tak náklady na stavbu nového obchodu.

Pravděpodobnější je však první verze, která tvrdí, že se jedná o plovoucí datové centrum, jež si podle dostupných zdrojů Google nechal patentovat.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *