Na Youtube se téměř z poloviny chodí z mobilních zařízení

O tom, že světu vládnou smartphony a tablety, nemusíme vést nikterak dlouhou diskuzi. Na vzrůstající oblibu a častější používání snad ve všech oblastech poukazují i nejnovější statistiky ze společnosti Youtube. Poslední analýza vstupů na portál Youtube dokazuje, že téměř polovina návštěvníků přichází ze svých elektronických hraček. V porovnání s minulým rokem jde o neskutečný nárůst o celých 26 %. Toto číslo prý bude i nadále růst.

Podle slov bývalého ředitele produktového managementu jde o skvěle vybudovanou reklamní strategii, která započala vytvořením mobilního týmu v roce 2007. Za současné výsledky může i dohoda se společností Apple, která poskytovala předinstalovanou aplikaci Youtube v každém prodaném zařízení. Obdobné výsledky nebyly zaznamenány pouze na Youtube, ale rovněž i na Facebooku. Mobilní aplikaci využívá měsíčně téměř miliarda uživatelů.

Youtube-Ovládanie-TV-priamo-z-notifikačnej-lišty-550x268

Od toho se samozřejmě odvíjejí i zisky, které pochází z reklam na smartphonech a tabletech. Moderní svět prokazuje všem těmto internetovým velikánům obrovskou službu v podobě značných zisků.

Zdroj: techcrunch

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *