ZTE Blade V přijde do ČR v Q4 2013. Půjde o nejlevnější čtyř-jádro na našem trhu?

Čínští výrobci smartphonů se v poslední době stali velmi populárními. Dnes se budeme bavit o ZTE a jeho modelu ZTE Blade V, jenž zanedlouho přijde do ČR s velmi zajímavou cenou.

Pojďme se tedy nejdřív podívat na to, co je vlastně tento krasavec zač. Jedná se o kousek s 4“ IPS displejem o rozlišení 800 x 480 pixelů. Co se konstrukce týče, nabídne rozměry 126 x 64 x 19 mm a hmotnost 130 gramů.

Hlavní zbraní tohoto na první pohled ne úplně atraktivního přístroje však bude procesor. Jedná se o čip Qualcomm MSM8225W s taktem 1,2 GHz na každé ze čtyř jader. Tomu sekunduje operační paměť RAM velikosti 1 GB.

BladeV_dancing

Vnitřní kapacita nabídne prostor pro 4 GB souborů, je však možné ji rozšířit o kartu microSD a to až do kapacity 32 GB. Při pohledu na optickou výbavu zjistíme, že se jedná o naprostou klasiku. Na zádech najdeme snímač o 5 MPx s autofocusem a přisvětlovací LED diodou. Vpředu se pak setkáme s 0,3 MPx kamerkou primárně určenou pro video-hovory.

Blade V - Front Back and Side Angle

Co se týče operačního systému, jde samozřejmě o Android, v tomto případě ve verzi 4.1 Jelly Bean. Co se konektivity týče, nabídne podporu sítí GPRS, EDGE, HSPA, GSM a UTMS. Dále se pak setkáme s Bluetooth 4.0, Wi-Fi standardu 802.11b/g/n a samozřejmě s GPS. Celé toto seskupení pohání akumulátor s kapacitou 1800 mAh.

ZTE v tiskové zprávě informuje, že se bude jednat o nejlevnější čtyř-jádro na našem trhu. Tento kousek by měl přijít již ve čtvrtém kvartále 2013, nechme se tedy překvapit, jak na tom bude s cenou, a doufejme, že se nám dostane do ruky.

Zdroj: TZ ZTE

1 komentář: „ZTE Blade V přijde do ČR v Q4 2013. Půjde o nejlevnější čtyř-jádro na našem trhu?“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *