Oppo N1: čínský drak s revolučním otočným fotoaparátem

Čínské Oppo si začíná svérázně razit cestu a musíme uznat, že se mu to daří znamenitě. Nyní představil nový smartphone, o kterém se již před uvedením na trh hodně psalo. Bystřejší již pochopili, že se jedná o Oppo N1, který je hned v několika ohledech revoluční.

Tento krasavec nabídne 5,9“ IPS panel s Full HD rozlišením, což zaručuje jemnost displeje rovnající se hodnotě 377 ppi. Tento displej je dále schopen reagovat na používání v rukavicích, registruje též doteky nástrojů, které pro to nejsou primárně určeny, například tužka.

Celé šasi přístroje je vyrobeno z plastu. Rozměry tohoto krasavce činí 170,7 x 82,6 x 9 mm. Váha se vyšplhala na 213g. Oppo N1 přijde ve dvou barevných variantách, a to v černé a bílé.

Oppo-N1-2

Výkon novinky bude možná pro některé zklamáním. Přijde totiž pouze s čtyř-jádrovým Snapdragonem 600 s taktem 1,7 GHz. Sekundovat mu bude operační paměť velikosti 2 GB. O grafickou stránku věci se postará čip Adreno 320 GPU. Telefon běží na systému Color OS, ten je však z velké části postaven na Androidu 4.2 Jelly Bean.

Další velmi zajímavou vlastností tohoto krasavce je bezesporu fotoaparát. Ten nabídne 13 Mpx, obsahuje šest čoček a je schopen se otáčet v rozsahu 206 stupňů. To mu umožní fungovat jak přední a zadní fotoaparát zároveň. Oppo tvrdí, že tento mechanismus zvládne 100 000 otočení. To znamená, že ho můžete otočit 40 krát denně po dobu 7 let.

Oppo se dále u této kamery pyšní rychlostí zaostření a zachycení fotografie, tyto úkony mu prý trvají pouze 0,6 sekundy. Plocha pod fotoaparátem pak nabídne dotykové vlastnosti, a tak je možné ji použít pro různá gesta, která ovládají hudební přehrávač či fotoaparát. Snímač se dále pyšní duálním LED bleskem a dálkovým ovladačem, jenž má dosah až 50 metrů.

Oppo-N1

Telefon nabídne dvě možnosti interní kapacity. Jsou jimi 16 a 32 GB. Bohužel nebude možné místo uvnitř telefonu navýšit kartami microSD. Co se konektivity týče, nabízí Bluetooth 4.0, NFC a Wi-Fi standardu 802.11sc. O to vše se stará akumulátor s kapacitou 3610 mAh.

Oppo N1 by mělo stát 571 dolarů, což je za takovou nálož výbavy částka přijatelná. Oficiálně na trh prý přijde již v říjnu. Oppo N1, těšíme se na tebe!

Zdroj: GSMArena.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *