Google Glass možná budou stát méně než 300 dolarů

Google Glass, jeden z nejkontroverznějších technologických projektů současnosti, hýbe celým IT světem už dost dlouho. Jeho největším neduhem je cena, která se pohybuje okolo 1 500 dolarů, což je v poměru cena/výkon opravdu hodně. Nyní to ale vypadá, že svítá na lepší časy a možná se setkáme se zlevněním v řádu tisíce dolarů.

Cena, kterou by mohly brýle stát je podle společnosti Taiwan’s Topology Research méně než 300 dolarů. Dle odborníků stojí výroba projektoru, jenž se stará o zobrazování veškerých informací, okolo 30 až 35 dolarů, tento kousek hardwaru je na celých brýlích nejdražší a přesto tak levný, je tudíž pravděpodobné, že cena Google Glass půjde o pěkný kousek dolů.

Google-Glass-zrakovo-postihnuty

Tento malý projektor je vyráběn taiwanskou společností Himax Display, jíž část hodlá Google odkoupit. Tuto skutečnost oznámil 22. Července, konkrétně se jedná o 6,3 % Himaxu.

Všechna čísla týkající se cen jsou ale prozatím neoficiální, a tak můžeme zatím jen spekulovat o tom kdy a jak klesne cena. Pravděpodobně však není čas na přehnané vzrušení, vzhledem k tomu, že prozatím Google Glass používají především vývojáři. Odhady prodejů činí 124 000 kusů, stále se však bavíme o uživatelích z řad vývojářů.

Zdroj: PhoneArena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *