Google vydělal 14,11 miliard dolarů za Q2

Google je jednou z nejvitálnějších firem současnosti, není divu, v jednom kuse přichází s něčím novým, o co je prostě zájem. Tuto skutečnost dokládají i finanční výsledky, které nyní máme k dispozici. Jedná se o druhé čtvrtletí roku 2013.

Zisk Googlu za toto období činí 14,11 miliardy dolarů, což je oproti stejnému období roku 2012 nárůst o 19 %. Provozní náklady činí 3,12 miliard dolarů, což je oproti 3,24 miliardám v loňském roce docela úspěch.

Motorola, která byla akvizována Googlem, si též nevede špatně. V číslech to znamená, že oproti stejnému období loňského roku, kdy vydělala 843 dolarů, se zlepšila na 998 milionů dolarů.

Larry Page

Larry Page dále uvedl, že denně dochází k aktivaci 1,5 milionu zařízení s Androidem. Z obchodu s aplikacemi Google Play Store bylo dodnes staženo 15 miliard aplikací. A co se týče vývojářů, Google jim slibuje čím dál větší podporu. Další věc, kterou se Google chlubí je 750 milionů uživatelů prohlížeče Google Chrome.

Přes všechny úspěchy se ani Googlu nevyhnulo propouštění, a tak se stalo, že počet míst byl seříznut z 53 891 na 44 777, což už je poměrně slušně odtučňování. Uvidíme tedy, jak si povede tento internetový gigant nadále.

Zdroj: androidauthority.com 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *