HTC meziročně ztrácí 98 % zisků za první čtvrtletí

Opět přichází konec čtvrtletí, a tedy období zúčtování. Výrobci vydávají informace o příjmech a prodaných kusech. První čtvrtletí nikdy nebývá zrovna dvakrát růžové, taiwanské HTC má nyní velké problémy, jelikož se nic nedaří podle plánu.

Není tomu tak dávno, kdy jsme vás informovali o skutečnosti, že se dodávky v současnosti klíčového modelu HTC One zpozdí o více než měsíc, z důvodu problémů s výrobou některých součástek, a tak na Taiwanu přichází o spoustu peněz. Pojďme se tedy podívat, co říkají samotná čísla.

HTC oznámilo svůj zatím nejnižší zisk za čtvrtletí v historii. Bavíme se tu o čísle 2,8 milionu dolarů. Pokud toto číslo srovnáme s výdělkem za stejné období předchozího roku, zjistíme, že rozdíl je doslova propastný. HTC skončilo první čtvrtletí roku 2012 se 173 miliony dolarů, meziročně se tedy propadlo o neuvěřitelných 98 %.

Uvidíme tedy, jak se bude na Taiwanu dařit v budoucnu, slibným modelem je první Facebook phone, HTC First, který přijde na trh 19. dubna. Přejeme každopádně hodně sil a pevné nervy.

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *