[MWC 2013] HP Slate 7: ambiciózní konkurent Nexusu 7

HP to v minulosti zkoušelo s několika málo tablety a nikdy se nejednalo o velký úspěch. Nyní přichází s novinkou, která si říká Slate 7. Ten by se měl přidat po bok přístrojů jako je Nexus 7, jejichž hlavní motto zní, hodně muziky za málo peněz. 

HP v minulosti představilo HP TouchPad, na kterém běžel netradiční systém webOS. Bohužel nenabyl velké oblíbenosti a jeho prodej byl ukončen. S novým Slatem to vypadá, že HP nabralo druhý dech a neohroženě se vrhá do vod Androidu a konkurenčního boje, který bezesporu nebude jednoduchý. Pojďme se tedy podívat na jeho parametry.

Přední stranu zabírá sedmi-palcový FFS displej s rozlišením 1024×600 pixelů. O pohon se stará dvou-jádrový procesor postavený na architektuře Cortex A9. Doplňuje ho 1 GB operační paměti RAM. V nitru tabletu se nachází prostor na 16 GB. HP nabídne dvě kamery jednu přední primárně určenou pro video-hovory. Druhá pak leží na zádech přístroje a nabídne rozlišení 3MP.

Zadní strana přístroje je vyvedena v temperamentní červené barvě, k mání bude ale i stříbrná verze. Materiál zad je jakýsi soft-touch plast, který by měl pohodlně padnout do ruky a odpuzovat, respektive nenechat zanechávat na sobě otisky prstů. Rudá barva též symbolizuje certifikaci Beats Audio, která nabídne kvalitní podání zvuku.

Tablet by měl přijít v průběhu letošního dubna za cenu 169 dolarů. Jak se vám tato novinka líbí?

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *