[MWC 2013] Huawei Ascend P2: tenký výkonný elegán

Konečně jsme se dočkali. MWC 2013 se rozjelo v plném proudu. Denně vidíme nespočet nových přístrojů a informací, které jsou pro nás, mobilní nadšence, velkou vášní. Pojďme se tedy podívat na novinku s původem v Číně, o které se spekulovalo již dlouho dopředu. Představujeme vám nový Huawei Ascend P2. 

Přední stranu zabírá 4,7 palcový displej nesoucí rozlišení 720p (HD). Je krytý ochranným sklíčkem Gorilla Glass 2, a tak by měla být zaručena vyšší odolnost proti poškrábání a rozbití. O pohon se stará čtyř-jádro s taktem 1,5 GHz. Sekunduje mu operační paměť velikosti 1 GB.

Vnitřní paměť činí úctyhodných 16 GB. Na zádech nese novinka fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, což je na dnešní poměry slušný nadprůměr. Novinka jde ve šlépějích svého předchůdce, kterým byl Huawei Ascend P1, a v pase měří pouhých 8,4 milimetru.

Ascend P2 deklaruje možnost připojení LTE s rychlostí až 150 MB/s s podporou LTE Cat4. V přístroji koluje systém Android ve verzi 4.1.2, proč se nejedná o 4.2, nevíme, doufáme ale, že bude update zaručen. Systém je doplněn o grafickou nadstavbu Emotion UI.

Potěší mechanická spoušť fotoaparátu, na kterou většina dnešních výrobců prostě zapomíná. Co se konektivity týče, nabídne přístroj Wi-Fi, Bluetooth, microUSB  3,5 mm jack, 3G a LTE. O celé toto seskupení se stará akumulátor s kapacitou 2420 mAh. K tomu se přidá displej, který používá technologii, jež snižuje energetickou náročnost až o 20%.

S těmito parametry je to velmi zajímavý přístroj. Nepřišel však s žádnou revolucí ani chytrým řešením, uvidíme tedy, co na něj řeknou zákazníci. V Evropě by se měl objevit v druhém kvartále roku 2013 za cenu 399 euro.

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *